معاون بهرهبرداری تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران گفت: ممنوعیت پرورش تولید مرغ گوشتی و تخمگذار در مازندران برداشته شود.
حسین نگهدار ظهر امروز در پنجاه و هفتمین جلسه کمیته فنی مرغ بومی کشور اظهار داشت: هزینه تمام شده تولید دامی در مازندران 10درصد نسبت به سایر استانها به علت موقعیت خاص جغرافیایی کمتر است و همچنین میزان تلفات دامی آن چهار درصد نسبت به سایر استانها کمتر است.
وی تصریح کرد: در دو دهه اخیر سرمایهگذاری در بخش کشاوری پنج درصد، در خدمات70 درصد و در صنعت 25درصد اختصاص یافت که اگر به سمتی برویم که میزان سرمایهگذاری در بخش کشاورزی به 15درصد برسد یک میلیون فرصت شغلی در استان ایجاد میشود.
معاون جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: روزانه 475 تن گوشت مرغ در مازندران تولید میشود که 175تن مصرف استان است و 300 تن مازاد بر نیاز به استانهای همجوار نظیر تهران ارسال میشود.
وی با بیان اینکه مناطق کوهستانی وسیعی درمازندران وجود دارد که مستعد پرورش مرغ است، افزود: این مناطق شبیه به مناطق کوهستانی تهران است که ممنوعیت پرورش مرغ در مازندران جای سئوال دارد.
معاون بهرهبرداری تولید دامی جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: در دام سبک، سنگین و گاو اصیل رشد خوبی داشتیم که 80 تا 85 درصد به صورت سنتی نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه 65درصد از محصولات دامی از واحدهای دامداری کوچک است، افزود: با اصلاح نژاد گاو میزان شیر تولید از 500 کیلو به 2 هزار کیلو قابل افزایش است.
نگهدار ادامه داد: 132واحد دامداری غیرفعال در مازندران و 931 واحد دامداری نیمه تعطیل که با دریافت تسهیلات بانکی سبب افزایش تولید میشود که در حال حاضر تنها از یک سوم ظرفیت تولید استان استفاده میشود.
وی مشکلات عمده تولید دامی مازندران را کمبود اعتبارات عمرانی و منابع بانکی، نوسانات قیمت نهادهها، نبود اطلاعات و آمار دام و طیور و عدم استفاده از کارشناسان مرتبط در واحدهای تولیدی عنوان کرد.
معاون بهرهبردای تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران در ادامه بیان داشت: کمبود پوشش بیمهای و ضعف برنامههای حمایتی در شرایط بحران و توسعه بیمه تضمینی تولید و بیمه درآمد از دیگر موانع عمده تولیدات دامی در مازندران است.
وی در پایان گفت: برای بهسازی و نوسازی اماکن تولیدات دامی در مازندران نیاز به تأمین اعتبار20میلیارد ریالی است.